tisdag 30 april 2013

pyssel, pyssel och pyssel.

Lätt min nya favoritväska.
Någon frågade mig häromdagen hur jag "kunde med" att ta betalt för mitt pyssel - det är ju bara något kul att göra, jag ska väl bara vara glad att grejerna inte ligger på hög här hemma. Så trött blir jag! Mitt pyssel ett av mina stora fritidsintressen, javisst, men det är också ett extraknäck jag klarar av fast att jag är 100% hemma-mamma-och-fru med allt vad det innebär. För dig som inte har provat på det - det är ingen semester, även om ordet "mammaledighet" gärna lurar dig till att tro det. Att jag valt att pyssla och sälja filtar och korgar (återkommer till dem alldeles strax) just nu är av den enkla anledningen att jag och Richard ska ut och ta en kurs i bergsklättring när han fyller år i slutet av maj, och då är varenda extra krona välkommen. I vanliga fall går dessutom priset enbart till material - det finns ingen som kan påstå att jag tar ut något överpris för mitt pyssel för någon vidare arbetstid är inte inräknad, alternativt har jag en värdelöst dålig timlön, det är bara att välja. Så, nu är jag klar med det arga.

Får det lov att vara
en liten korg kanske?
Mycket pysslande blir det i alla fall, nu när både jag och Jael är sjuka! Något måste jag ju göra för att hålla ångan uppe, tanken är att vi ska starta vår 15 mil långa cykeltur på söndag, och inte katten kan vi vara förkylda då. (Har du en dunderkur mot just förkylningar får du gärna dela med dig för övrigt, jag preppar så gott jag kan!) Så, en strandväska av lite kraftigare vaxduk har det blivit, och tanken är att jag ska sy ett gäng till i olika fina mönster, och 150 kr styck hade jag tänkt att de kanske kunde vara värda. Den på bilden är blott en prototyp, men ungefär sådana kommer de att bli. Vad tror ni, kan det vara något? Jag tänker också, att om det finns något intresse för mitt egenpåhittade mönster på den så tjoa till lite så lägger jag ut det!

Ett stort gäng tygkorgar har det också blivit de sista dagarna, så stort att jag tänkte att jag kan sälja av ett gäng, om någon skulle vilja ha dem. 20 kr för små och 40 kr för stora hade jag tänkt mig, så för allt i världen, hör av dig om du behöver ett par - innan vi drunkar i dem.2 kommentarer:

 1. Amelie, jag förstår inte att någon på riktigt tycker det är konstigt att du tar betalt för ditt pyssel.
  Jag är mer förvånad att du säljer saker för en så liten peng, det är ju inga pengar alls!?
  Så fort jag får en knodd så är jag din främsta pysselkonsument!
  Kram på'rej! <3

  SvaraRadera
 2. Grattis till Jael på ett-årsdagen. Önskar henne Guds välsignelse och er alla tre en vacker dag! Kram <3

  SvaraRadera