Godaste energyboosten när man kommer hem från gymmet, promenaden, joggingrundan eller bara vill ha ett gott och nyttigt (och naturligtvis glutenfritt) fika - det gör man såhär!
Glutenfria energybars
3 äggvitor
3 dl ren havre
1 dl bovete
1 dl linfrö (krossat eller helt)
1 dl riven kokos
1 dl hirsflingor
300 - 400 g torkade frukt och bär
3/4 - 1 dl flytande honung (eller ljus sirap)
Lägg äggvitorna i en bunke, och lägg i de torra ingredienserna först. Grovhacka frukt och/eller bär, och blanda i dem tillsammans med honungen lite i taget. Hela smeten ska vara fuktig. Låt gärna vila i en kvart, så vätskan hinner sugas in ordentligt. Lägg i muffinsformar och tryck ihop så de blir täta. Grädda i 225°C i ca 10 min. Låt svalna. A-ma-ziiiiing!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar