En hel vecka har min bror hunnit vara sju år, men ändå har vi skorpor kvar - och tur är väl det för det gjordes fasligt många av denna fantastiska godsak! Richard och min yngste bror gav sig på det, nästan alldeles själva, och det blev nog det godaste på hela fikabordet tror jag. Som utlovat kommer receptet här! Från början kommer det från UnderbaraClaras bok Vintagepimp och Hemmafix, och är ett recept på lavendelskorpor, men vi modifierade det lite efter vad vi hade hemma och vad födelsedagsbarnet tycker om.
Kokosskorpor
100g smält margarin
2 ekologiska ägg
1 dl fruktsocker (eller 1,5 dl strösocker)
4 dl vetemjöl
1 dl fullkornsmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl riven kokos
Sätt ugnen på 175°C. Rör ner äggen i det smälta smöret. Blanda alla de torra ingredienserna. Ös i mjölblandningen i äggblandningen och rör ihop till en deg. Forma degen i tre längder och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125°. Skär längderna i centimetertjocka skivor, och lägg dem på plåten igen. Torka skorporna i ca 12 minuter, stäng sedan av ugnen och låt skorporna ligga på eftervärme tills ugnen kallnat.
Tack för kalaskakorna UnderbaraClara!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar