lördag 3 november 2012

en liten morotsmössa


Mössan är ganska stor och bylsig,
så att vi till vintern kan sy i ett foder av fleece. 
För några dagar sedan la jag ut ett mönster på Jaels nya morotsvantar, och nu är det dags för mössan! Jag är ingen jättemästare på att sticka så därför är det enda du behöver kunna både för vantarna och mössan räta och aviga maskor, på vanliga jumperstickor. Superlätt!

Morotsmössa
Garn: Järbo Fuga (50% ull/50% akryl), korall och äppelgrön (såg nu att i en annan butik kallas de aprikos och ismint, ta det som ser fint ut vettja.) Jumpersticka: 3,5
Helt klart godkänd mössa!
Börja i det gröna garnet, med att lägga upp 80 maskor för 44 i huvudmått (för att ändra huvudmåttet, räkna 2 maskor ~ 1 cm). 
Sticka 8 varv i räta maskor i grönt. Byt färg till orange, och sticka tills det orangea är ungefär 15 cm. Byt färg igen och sticka först ett varv i räta maskor i grönt, (så inte skarven syns) och sticka sedan 8 varv med resårstickning. Nu ska mössan sys ihop. Börja med att sy ihop det orangea, och sedan den gröna resåren. Dra sedan "ihop" mössan i den gröna skarven i toppen, så att det blir som en liten knopp. Sy först ihop den, och dra sedan åt lite extra med ett par varv garn runt på utsidan som knyts ihop så hårt det bara går. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar