3 delar yoghurt med hög fetthalt (Turkisk i mitt fall, of course)
1 del kräm (jag använder min hemmagjorda, men det går nog minst lika bra med köpt)
1/2 del florsocker
& vaniljsocker efter tycke och smak
Rör i ihop i en plastburk eller nåt annat smart, och ställ in i frysen. Rör om ungefär varje halvtimme tills det är tillräckligt fruset. Sen, som pricken över i, mosa över ett digistivekex eller tre, och vips så var det klart! Gaaaalet gott!
Vättern glittrar utanför fönstret, kall efter de senaste dagarnas regnande, men ändå så vacker och inbjudande, och jag slås än en gång av tanken att jag har flyttat till semester. Med katten i knäet, världens bästa man bredvid mig i soffan och jordgubbsglassen nästan färdig tänker jag,
"lilla lyckliga flicka, det är allt bra fantastiskt när verkligheten är ljuvligare än alla dina vackraste drömmar".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar