söndag 30 juni 2013

fjällräven classic 2014

Det känns redan som en evighet sedan vi var på cykelsemester, så då är det väl inte mer än rätt att vi gör en tur till i sommar. Den här gången blir det vandring som står på schemat, under lite lugna semesterformer. Richard åker för att bestiga Kebenekaise i början av juli, och efter det åker vi direkt vidare till Sälen för att familjevandra. Dagsturer uppe på fjället är tanken, men tältet är med på packlista och lär bli använt. 

Vandring är absolut inte min starka sida, så dagsturer uppe i Sälen känns som en alldeles perfekt semester för mig, men jag hoppas på att det här ska bli startskottet på min ordentliga vandringsträning. Drömmen är att jag och Richard ska kunna gå Fjällräven Classic nästa sommar, men som det ser ut idag hade jag knappt klarat en meter av Kungsleden, i alla fall inte utan att ha humör som ett ilsket åskmoln - och då kan det ju kvitta. Men, med ett gäng mil i benen, träning i att gå med ryggsäck och min aldrig sviktande envishet, då ska det nog gå. Och hjälpes, vad gärna jag vill detta. Vi bestämde för länge sedan att vi ville göra naturen tillgänglig för alla. Vi ville hjälpa människor att få uppleva det som ofta kallas kvalitetstid. Kvalitetstid kan handla om att man plötsligt står öga mot öga med en ren. Eller att man sitter med sina vänner runt friluftsköket och lagar till en enkel kvällsmåltid alldeles invid en porlande bäck. Kvalitetstid kan handla om avslappnande vandring i fjällen eller ett fjällvandringslopp i snabbt tempo. Det kan också vara något så enkelt som att man får tillfälle att fylla sina lungor med ren luft. Idén bakom Fjällräven Classic har sitt ursprung i de här grundläggande tankarna. Vi vill uppmuntra människor att ge sig ut i naturen och få ta del av underbara upplevelser. Vi vill få alla att känna den frihet vi lärt oss att älska.  
Det är detta vi menar när vi talar om ”kvalitetstid”, och det är också därför som vi sedan 2005 har arrangerat det som av många nämns som världens vackraste vandring – Fjällräven ClassicFjällräven Classic förenar fjällvandring med folkfest. Vandringen sträcker sig över elva mil som går från Nikkaluokta till AbiskoFjällräven Classic riktar sig till alla: unga och gamla, människor som njuter av att ströva och de som hellre skyndar på, erfarna fjällrävar och förväntansfulla nybörjare.
Kom med och anmäl dig till en vandring som du alltid kommer att ha kvar bland dina minnen. [Saxat från fjallraven.se]

Man kan ju inte annat än att vilja gå. 

2 kommentarer:

  1. Det låter ju faktiskt grymt kul måste jag säga!

    SvaraRadera
  2. Jag ska också försöka mig på FC 2014! Är absolut ingen van vandrare men ska bli grymt kul!! :D

    SvaraRadera