fredag 24 augusti 2012

förändring är nog det vackraste som finns.

Hösten är tid för förändring. Någon sa till mig att hösten inte har börjat än, men med kallt ösregn, stormar, fallande björklöv och åska håller jag inte med. Hösten har börjat smyga sig på, och då är det dags för förändring. Tillbaka till vardagen, till gamla och nya vanor, ny läsårsstart, ett nytt kapitel i livsboken.

Hushållets nya, hälsosammare liv startade ju egentligen för ett tag sedan, men årstidsskiftningen är en bra anledning till att inte tappa bort sig. Inte ge upp träningen när det känns för jobbigt. Inte välja dålig mat före att göra den själv, ordentligt. Inte handla nytt bara för att det är roligt, utan göra om det man redan har istället, lämna in det som aldrig används på secondhand och hellre hitta något ny-gammalt när man ändå är där. Håller sedan igår på att göra om min farmors kök, och jag längtar som en tok tills de sista två katterna flyttar ut så jag kan komma åt mitt eget. Här på mitt hem i etern har det blivit nytt och fint, och nästa helg ska vi på församlingsdag och slåss för en fin och bra barn- och ungdomsverksamhet. Nystarter överallt. Det är precis det hösten handlar om. Nytt och vackert.

Förresten, så finns jag numera på Instagram. För den som vill följa mig där (inte så att detta är någon form av utsträckt hand och desperat bön om det, men det vore ju väldigt skoj...) så finns jag på FruRoolf. Slut på reklamen.

1 kommentar:

  1. Jag älskar också hösten och den där känslan av nystart! Får aldrig den känslan vid nyår på samma sätt utan ironiskt nog är det när hösten närmar sig som jag mår som bäst.

    SvaraRadera