tisdag 6 mars 2012

en kväll som denna

Ikväll är en fin kväll, när vi sitter i soffan och tjafsar om vilken inredning som är rätt och fel, vilket pyssel som är skoj och bra, äter cheesecake (vars recept finns här, och för den som kommer på vårat bröllop blir det förmodligen chans att smaka på den, om jag lyckas få till en bättre sats än idag...) och tittar på bilder på skojiga katter, som finns att kika på @stella_lai på instagram. Lyckalyckalycka, jag älskar katter som ser ut som att de precis krockat med en vägg och sedan tyckt det var så roligt att de sprang in i den tjugo gånger till.

Mina katter ser inte lika skojiga ut, men trust me, in real life, där är de det. Nu ska ni få höra vad mina skojiga katter brukar spendera sina dagar med att hitta på.

Dagen börjar med att lägga sig nos mot nos, utsträckt över en tjock gravidmage,

och ligga och buffa tills man blir pussad. När man sedan blivit pussad vet man säkert att ens människa är vaken, och då kan man roa sig med att jaga fötter och tår under täcket tills människan i fråga ger upp, och släpar sig upp ur sängen och går att busa med på riktigt. Nu börjar allvaret - mullvadsleken är igång! In under mattan med den ena katten, och den andra agerar mullvadsjägare, och hoppar och anfaller vid första bästa tillfälle. Ut från mattan, skutta en meter rakt upp, spring uppför väggen och hoppa upp och sätt dig ovanpå badrumsdörren.


Spring femton varv runt lägenheten, och dundra helst som en galopperande häst.

Jaga syster katt, jaga fötter, jaga strumpor. Fånga ett skräp och göm skatten under bokhyllan. Fånga ett nytt skräp och visa stolt upp det som en hund. Spring ut till grannbarnen och lek apport (bokstavligen.), upp på fönsterbrädet och jama om att få komma in. Bli insläppt, spring igenom lägenheten och ut igen på andra sidan. Apport, in, ut. Apport, in, ut. Små missar kan verkligen driva en stackars människa till vansinne - men å, så fantastiskt fina och goa de är! Slut på berättelse om katterna på Strandvägen!

Förresten kompisar, det kommer upp nytt i webbutiken ett par gånger i veckan, missa inte att kika in lite nu och då!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar