söndag 19 februari 2012

en dag som denna

Fotat och upplagt, precis som det ska vara en förkylningskantad söndag! Förutom det vintageinspirerade pysslet jag alldeles nyligen blivit kär i på nytt finns det en hel hög av det härligt stilrena, och till och med en liten smula påskpyssel har redan hunnit smyga sig in. Men, min personliga favorit, Glory&Honor (som för övrigt är en helt fantastisk gospellåt, har du inte hört den, lyssna nu på en gång!) förtjänar en extra smula förklaring (mest för att det är så sällan jag tänker till, så när jag väl gör det får jag ju visa det en aning...). Smycken med diverse uppståndelsekors är ju ingen ny uppfinning, varianterna är snarare så många att jag blir alldeles yr i huvudet, men det jag tänkte berätta om är bönebandet.
Bönebandets storlek är ganska lagom att använda som armband för att kunna användas när som under dagen, man kan ha det liggande bredvid sängen för att användas en stund innan man somnar, man kan göra som vi och hänga det i backspegeln i bilen, tillsammans med sin bibel, eller vad för smart man nu kan komma på. Bandet är 33 pärlor långt, för treenigheten, och är uppdelat i större och mindre pärlor, och börjar och slutar i korset. Bandet börjar i korset, för att till att börja med tacka Jesus för att han är med hela tiden, och be att han ska lyssna lite extra en stund. Sedan följer bandet som är uppdelat i 9 stora pärlor och 24 lite mindre. Tanken är att jag vid de stora ska be en liten rad för mig själv och min dag, min framtid och det som hänt tidigare, och vid de små för det som finns och händer runt omkring mig, allt från vänner och familj till min församling till omvärlden och allt vad det nu kan tänkas vara som ryms i huvudet för dagen. Slutligen, efter att ha vandrat hela vägen runt, är man tillbaka i korset, för att tacka Jesus igen, för att vi får be och alltid får svar på våra böner.

Om man köper hem ett sånt här böneband följer det naturligtvis med en fin liten lapp, med en beskrivning som liknar denna, och ett par förslag på formuleringar för de tre olika pärlorna, för de där dagarna när orden inte alls vill komma. Hoppas att du finner samma glädje och hjälp i bandet som jag gör!

1 kommentar:

  1. haru en bild på Glory&Honor kors halsbandet när det sitter på. Typ hur långt ner det hängere och så. Galet snyggt i alla fall :D

    SvaraRadera