måndag 19 december 2011

en kväll som denna

Jag har aldrig tyckt om julklappar. Egentligen aldrig tyckt om att fira jul överhuvudtaget, i alla fall inte det där kommersiella med tusen liter mat, julklappar i högar och Kalle Anka står och skränar. Tycker inte om att så många människor är som ensammast på hela året, den där helgen när alla ska vara glada och goa. Tycker inte om att så många människor brottas med gigantiska ekonomiska problem den där helgen när allt ska vara mysigt och skönt. Tycker inte om hyckleriet kring julen. Däremot tycker jag om fastan, de där fyra adventsveckorna innan. Jag tycker om att få fira Jesu födelsedag och sitta och be tillsammans med de där kristen-på-jul-och-dop-människorna. Tycker om att få hjälpa andra som behöver det mer än mig. Nu är musikhjälpen över för den här gången, så nu går vi in i nästa projekt.

Det här är en bloggpost som innehåller nötkräm.

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som
UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul?
Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök
UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Tycker du att det här är ett viktigt inlägg? Tryck i en av de små reaktionsrutorna här nedanför, så vi påminner varandra om hur viktigt det är att vi bryr oss! Tillsammans är vi starka vänner, tillsammans är vi starka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar