onsdag 7 november 2012

glutenfria pannkakor och soppa

Soppa är nog den bästa höstmaten. Gärna tillsammans med pannkakor. Som ni förstår åt jag och Jael det till lunch häromdagen, och fasligt vad gott och mysigt det var! Potatis-och-purjolökssoppa med glutenfria pannkakor, tända ljus och tjocka raggsockar - det kan vända vilken skruttig dag som helst. Så här kommer recepten!

Potatis-och-purjolökssoppa som passar sig för babymagar (och vuxna magar!)
3 potatisar
1 halv ekologisk purjolök (visst, den kostar dubbelt så mycket som den vanliga - men den vanliga kostar typ 4 kronor. Perspektiv vänner, perspektiv.)
5 dl vatten

Tvätta potatisen och skär den i skivor. Tvätta löken och skär ner den i ringar. Koka tillsammans i ungefär en halvtimme. Var noga med att ha i löken från början om det finns en liten som ska vara med och äta, då blir löken inte lika stark. Mixa soppan tills den bli slät nog för ditt tycke, och red med maizena eller potatismjöl om du vill ha soppan lite tjockare. Klart!

Glutenfria pannkakor (typ 8 st)
3 ägg (jag ska prova med 2 nästa gång, tror det går lika bra.)
1,5 dl maizena
3 dl mjölk
0,5 dl matfett
ev. lite kokos eller vanilj
ev. 1 msk bakpulver
Vispa ägg och maizena noga. Blanda i mjölken, matfettet och eventuell smaksättning. Pannkakorna blir väldigt tunna, så vi hade i bakpulver men det gör man som man vill. Stek på lagom värme tills de är fina, ät dem och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar